Efikasnija naplata putarine

Bez autora
Jul 15 2012

Na naplatnoj rampi Nais kod Niša ovog vikenda nema gužvi, iako se očekuje da broj vozila premaši 50 hiljada. Ekipa RTS-a proveravala je da li je za razliku od prošlog vikenda, pripremljena pomoć za vozače i turiste. Pre šest dana na naplatnoj rampi Nais čekalo se i po četiri sata.Iako je broj putnika prošlog i ovog vikenda skoro identičan, danas je slika drugačija, nema zadržavanja. Nadležni kažu da putnicima mogu da pomognu jedino bržom naplatom putarine. Ovog vikenda angažovani su maksimalni kapaciteti.

Efikasnija naplata putarineIako je broj putnika na naplatnoj rampi Nais prošlog i ovog vikenda skoro identičan, pre šest dana čekalo se i po četiri sata. Danas je drugačija slika, nema zadržavanja. Nadležni kažu da putnicima mogu da pomognu jedino bržom naplatom putarine.

Na naplatnoj rampi Nais kod Niša ovog vikenda nema gužvi, iako se očekuje da broj vozila premaši 50 hiljada. Ekipa RTS-a proveravala je da li je za razliku od prošlog vikenda, pripremljena pomoć za vozače i turiste.

Pre šest dana na naplatnoj rampi Nais čekalo se i po četiri sata. Iako je broj putnika prošlog i ovog vikenda skoro identičan, danas je slika drugačija, nema zadržavanja. Nadležni kažu da putnicima mogu da pomognu jedino bržom naplatom putarine. Ovog vikenda angažovani su maksimalni kapaciteti.

"Naš maksimalni kapacitet je 1.800 vozila na sat i mi smo zato angažavaoli dodatni broj radnika kako bi to i postigli", rekao je šef naplatne rampe Nais Dragan Milić.

Na naplatnoj rampi Nais turiste dočekuju neispravne česme i smeće. Toaletu su ispravni, a od vikenda putnici se obaveštavaju na tri strana jezika da pripreme sitan novac, kako bi se izbegle gužve.

Cisterni sa vodom nema. U kriznom štabu Niša kažu da su cisterne pripremljene i da čekaju u Nišu.

"Pratimo situaciju i spremni smo da ukoliko bude gužve za 30 minuta na Nais dovezemo vodu za piće", kaže Žarko Ranković iz Gradskog većnika.

Hitna pomoć, zbog eventualnih gužvi na autoputu, odlaze samo po pozivu.

U hitnoj pomoći kažu da naplatnu rampu Nais pokriva njihova ekipa u naselju Komeren kod Niša. Reč je o samo jednoj ekipi koja pokriva i deo Niša i veliki broj okolnih sela.

"Kada su velike gužve na Naisu, to je za nas veoma komplikovano. Eventualni pacijenti nisu nam uopšte dostupni", rekla je Snežana Mitović iz Hitne pomoći.

Tokom vikenda ovuda prođe više od 100.000 ljudi. Najčešće se zadržavaju na pumpama i odmaralištima duž autoputa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik